Více informací na webu http://www.zdravaskolnijidelna.cz/
Snahou je zlepšit školní stravování. Je stanoveno 10 kritérií, která budou plněna při přípravě nutričně hodnotné a vyvážené, pestré stravy.
Jedná se o tato kritéria, které se budeme snažit zvládnout:
I. Pitný režim s omezením jednoduchých cukrů
II. Plánování jídelníčku
III. Správné a bezchybné vedení spotřebního koše
IV. Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
V. Nepoužívání polotovarů
Vi. Veřejně dostupný jídelníček
VII. Zařazování receptur s limitovaným množstvím soli
VIII. Výzdoba jídelny
IX. Komunikace jídelny s rodiči, žáky a pedagogy
X. Zařazování sezónních potravin
Při zvládání výše uvedených kritérií nám bude nápomocna paní Mgr. Ivana Dvořáková, odbor zdravotní politika a podpora zdraví Krajské hygienické stanice Brno.
Svačina: | Chléb, játrová pomazánka, zelenina (obsahuje alergeny*: 1a, b, 7) |
Polévka: | Minestrone (obsahuje alergeny*: 9) |
Jídlo 1: | Rybí file na másle, bramborová kaše (obsahuje alergeny*: 7, 4) |
Jídlo 2: | Zadělávaný hrášek, vejce, brambory (obsahuje alergeny*: 1a, 3, 7) |
Nápoj: | Voda s citronem, mléko, sirup |
Přesnídávka: | Chléb, játrová pomazánka, zelenina (obsahuje alergeny*: 1a, b, 7) |
Polévka: | Minestrone (obsahuje alergeny*: 9) |
Hlavní jídlo: | Rybí file na másle, bramborová kaše (obsahuje alergeny*: 7, 4) |
Svačina: | Chléb s bazalkovým máslem a rajčetem (obsahuje alergeny*: 1a, b, 7) |